(e)Boekredactie
Ik heb van diverse auteurs hun manuscript of ebook mogen redigeren. Voor mij is dat echt een cadeautje om te doen. Ik houd namelijk enorm van lezen en wil als perfectionist dat er geen foutje meer in staat.
Ik check jouw manuscript of ebook op spelling, grammatica, duidelijke en begrijpelijk taal, interpuncties en consistent taalgebruik. Ook denk ik mee over een logische opbouw, structuur, hoofdstukindeling en -volgorde, indien je dat wenst. Ik verplaats mij in jouw ideale lezer en zet mijn kritische bril op, zodat het eindresultaat van jouw manuscript gewoon perfect is. Voor minder doe ik het niet.
Ik lever een prijsopgaaf op maat, afhankelijk van het aantal woorden. Neem hierover contact me mij op.

Stacks Image 6576
Stacks Image 6578
“Marije, erg fijn dat jij de (eind)redactie van mijn boek Schrijf je Loopbaan hebt gedaan. Dit heeft het boek nog beter leesbaar gemaakt. Dank voor het fijne samenwerken!"
Marianne Panneman, www.loopbaancreatie.nl

Stacks Image 6561
Stacks Image 6563
“Ik ken Marije al een aantal jaren. We hebben samen een tijdschrift gemaakt voor samengestelde gezinnen, waardoor ik haar kwaliteiten als eindredacteur kende. Voor mijn boek Hartmama, over jong ouderverlies, koos ik daarom als vanzelfsprekend Marije als eindredacteur. Gelukkig zei ze onmiddellijk ja! Marije is heel recht door zee in haar feedback en ze heeft de gave om het beste uit een verhaal te halen. Niet alleen door pure redactie te doen, vooral ook door verhaallijn in de gaten te houden en aan te geven wat er mist, of hoe een andere volgorde logischer is voor de lezer. Ze werkt nauwkeurig, is creatief en betrokken. Dank je wel Marije, voor jouw enorme inzet en de manier waarop je mijn manuscript hebt gekoesterd, want zo voelt het. Jij kent mij, blijft dichtbij mijn taal en maakt het nog mooier.”
Susan van der Beek, www.susanvanderbeek.nl

Stacks Image 6552
Stacks Image 6555
Jeetje, wat schrijf jij fijn’ was het eerste wat Marije mij aan feedback gaf. Marije gaf mij vertrouwen het boek tot een mooi geheel te maken. Ze heeft me geholpen met titels van mijn hoofdstukken scherper te maken, opbouw van het voorwoord en achterflaptekst en diverse taalfoutjes. Mijn inhoud mocht blijven zoals die was. Marije heeft me ook geholpen met een tekst die ik kon gebruiken om uitgevers te benaderen. En dat heeft volgens mij echt geholpen om een uitgever enthousiast te krijgen. Toen ik dit boek - 'Het leven aanvaarden met mindfulness en zelfcompassie' - bij de uitgever aanleverde, reageerde de uitgever dat het perfect was aangeleverd. En naast dit alles ben je vooral een heel prettig persoon om mee te werken. Dank je wel daarvoor Marije.
Anurag ten Klooster, www.anurag.nl

Stacks Image 6498
Stacks Image 6500
In mijn zoektocht naar een redacteur voor mijn boek ’No Limit Parenting’ kwam ik via Jolanda Pikkaart bij Marije terecht. En er was meteen een klik! Wat ik vooral prettig vond, was dat ze mijn manuscript met veel respect behandelde. Ze bleef dicht bij de oorspronkelijke tekst, maar haalde daar feilloos de inconsistenties uit en deed heel precies stukjes bijschaven waardoor het verhaal steviger werd. Mijn boek is er tekstueel beter van geworden, terwijl mijn ‘stem’ behouden bleef. Ook gaf ze me tips voor de promotie van mijn boek en ging er heel flexibel mee om, toen ik halverwege besloot een hoofdstuk toe te voegen. Ik kan Marije zeker aanbevelen om genoemde redenen, maar bovenal is Marije ook een fijn mens om mee te werken!
Monique Daal, www.moniquedaal.com

Stacks Image 6502
Stacks Image 6504
De beste stap die ik nam in mijn proces van mijn boek schrijven, was om jou te bellen! Ik vertelde het verhaal van mijn middelste zoon en dat ik daar een echt boek van wilde laten drukken. Het moest alleen eerst geredigeerd worden en of jij dat voor mij wilde doen. Jouw reactie was enthousiast en begripvol en jij vond het meteen een goed plan. Jij dook in het manuscript en stelde mij ook vragen tijdens onze gesprekken, als iets niet duidelijk was. Je hielp met het schrappen en verplaatsen van de tekst, zodat het een goed leesbaar boek werd. En dat is het geworden, want ik hoor alleen maar goede berichten over dat ze niet kunnen stoppen met lezen en het in één ruk uitlezen. Ook gaf ik aan, dat het mijn verhaal moest blijven en daar heb jij naar geluisterd. Daar vind ik jou overigens een kanjer in; goed luisteren. Nadat jij alles in het boek overzichtelijk had gemaakt en ik de volgende stap moest zetten, bleef jij mij tussendoor aanmoedigen, als een echte coach bleef jij langs de zijlijn staan! Denk je erover om iets met het schrijven te doen, dan kan ik maar éen ding zeggen: bel Marije!
Wendy Teeuwen, www.vertrouwopjeintuitie.nl

Boeken:

Stacks Image 6516
Stacks Image 6518
Stacks Image 6619
Stacks Image 6622
Stacks Image 6612
Stacks Image 6615
Stacks Image 6584
Stacks Image 6587
Stacks Image 6545
Stacks Image 6548
Stacks Image 6542
Stacks Image 6508
Stacks Image 6540
Stacks Image 6510

E-books:

Stacks Image 6520
Stacks Image 6522
Stacks Image 6605
Stacks Image 6608
Stacks Image 6598
Stacks Image 6601
Stacks Image 6591
Stacks Image 6594
Stacks Image 6524
Stacks Image 6526

Magazines & handboeken:

Stacks Image 6530
Stacks Image 6532
Stacks Image 6534
Stacks Image 6536
Stacks Image 6538

Extra service